Sunday, January 08, 2012

Iran søker å oksygen blant sine allierte i Latin-Amerika

Irans president Mahmoud Ahmadinejad har reist for femte gang i dag til Latin-Amerika for å foreta en virvelvind tur til fem dager i Venezuela, Nicaragua, Cuba og Ecuador, søker politisk og økonomisk støtte for å kunne omgå blokaden av Vesten på grunn av sitt atomprogram. Som i de fire tidligere anledninger, har Ahmadinejad startet sitt besøk på kontoret av Hugo Chavez, åpnet presidenten for seks år siden regimet til ayatollaer dørene i regionen og med den samme retorikken forkynner han mot USAs imperialistiske .

"Kulturen i folkene i denne regionen og dens historiske påstander er lik det iranske folk," Ahmadinejad sa før avreise med tre av hans statsråder til disse fire landene som hevder å være sosialister. "Folket i Latin-Amerika har hatt en anti-koloniale tanker og er nå oppe og stå imot utskeielser av regimet for undertrykkelse," sa han. Utenfor reisen er Brasil, som er tilsynelatende umerket Rousseff Iran siden å bli president.

Ahmadinejad tur kommer midt militær uro av vannet i Persiabukta da den iranske økonomien, i den røde, ikke vises for mange turer, og når interne tvister erodere regimet.

Bare i forrige uke, 2. januar, Tehran kunngjorde suksessen til sin militære manøvrer i Hormuz-stredet, uttaket kanal 40% av verdens oljeproduksjon, truet Iran å lukke hvis USA og Europa strammer opp sanksjoner .

Den iranske lederen til å besøke Venezuela, Nicaragua, Ecuador og Cuba. Brasil, som har vært fjerne merkingen for Teheran, er
ut av reisen
Irans beslutning om å gå videre med sitt kjernefysiske program har vunnet fire runder med Sikkerhetsrådets sanksjoner FN og vestlige makter, med påfølgende stifling av økonomien. Bare i det siste året, har valuta, riale, akkumulert et fall på 66% og har mistet 12% av sin verdi mot dollaren. Den 30 januar forventes utenriksministrene i EU vedtar nye sanksjoner mot Teheran over sine nektet å stanse et program som eksperter rettet mot å få atombomben.

Washington følger nøye den iranske presidentens reiseruten i regionen, og pekte på Nicaragua og Ecuador, gjennom telefonsamtaler stier, represalier for de som utsettes for tettere bånd med Iran. "Vi er å nå ut til landene i regionen til å forklare hva han mener vår nye lovgivning for dem som forhandle med Central Bank of Iran," fortalte han Efe William Ostick, talsmann for utenriksdepartementet i Latin-Amerika. Ostick henvist til forsvarsutgifter lovforslaget vedtatt av Barack Obama i desember i fjor 31, for første gang etablerer sanksjoner mot enhver utenlandsk institusjon å handle på Central Bank of Iran. For Victoria Nuland, State Department talsmann, er Ahmadinejad reise et desperat trekk: "Som regimet føler økende press, er desperat for venner."

Venezuela er et klart eksempel på den straff de kan true USA: i 2006, og inntil nå, var Regjeringen i Venezuela decertified "for ikke å samarbeide fullt ut med antiterrorisme innsats", og i mai 2011, Washington ilegges sanksjoner på staten Petroleos de Venezuela (PDVSA), som hindrer den fra å etablere kontrakter eller få støtte fra den amerikanske regjeringen for å selge bensin til Iran komponenter. Og på søndag den amerikanske ambassaden i Caracas bekreftet utvisning av den venezuelanske konsulen i Miami, Livia Acosta, utpekt til å arbeide mellom 2006 og 2008 i en påstått iransk plan om å kjøre en datamaskin angrep mot USAs kjernefysiske anlegg i Cuba ville også ha hjulpet.

USA har utvist den venezuelanske konsulen i Miami, Livia Acosta, anklaget for å samarbeide i en iransk plan om å kjøre en datamaskin angrep mot amerikanske atomkraftverk
Disse advarslene må Caracas og Havana bryr seg ikke. Hugo Chavez er forventet å Ahmadinejad med åpne armer siden september 2011, da han var suspendert en iransk president besøk i Caracas på grunn av kreft oppdages Chavez. Siden 2006, vil Venezuela og Iran bli ca 300 avtaler om energisamarbeid, petrokjemisk industri, handels-, industri, bank, utdanning, turisme, telekommunikasjon, teknologioverføring og utvikling av bioteknologi, nanoteknologi og plass tjenester. Men dagsorden nytt møte vil bli avholdt på mandag, har ikke blitt avslørt. Og mer enn business, har Chavez sa at Ahmadinejad er for ham "en bror som er motstand som et fjell til aggresjoner av imperialisme og kolonialisme."

No comments :