Sunday, January 08, 2012

Iran søger at ilt blandt sine allierede i Latinamerika

Irans præsident Mahmoud Ahmadinejad har rejst for femte gang i dag til Latin Amerika for at foretage en hvirvelvind tur på fem dage i Venezuela, Nicaragua, Cuba og Ecuador, søger politisk og økonomisk støtte til at gøre det muligt at omgå blokade af Vesten på grund af dets atomprogram. Som i de fire tidligere lejligheder har Ahmadinejad startede sit besøg på kontoret af Hugo Chavez, præsident åbnede for seks år siden ordningen for ayatollaherne dørene i regionen og med samme retorik han prædiker imod den amerikanske imperialistiske .

"Den kultur af folkene i denne region og dens historiske påstande svarer til det iranske folk," Ahmadinejad sagde før afgang med tre af hans ministre til disse fire lande hævder at være socialister. "Folk i Latinamerika har haft en anti-koloniale tankegang og er nu oppe og stå imod udskejelser af ordningen for undertrykkelse," sagde han. Uden for rejsen er Brasilien, der er angiveligt umarkerede Rousseff Iran siden at blive præsident.

Ahmadinejads tur kommer midt militære uro af vandet i Den Persiske Golf, da den iranske økonomi, den røde, ser ikke ud til mange ture, og når den interne stridigheder udhule ordningen.

Bare i sidste uge, den 2. januar, Teheran annonceret succes i sin militære manøvrer i strædet Hormuz, udløb kanal 40% af den globale olieproduktion, Iran truede med at lukke, hvis USA og Europa strammer op sanktioner .

Den iranske leder til at besøge Venezuela, Nicaragua, Ecuador og Cuba. Brasilien, som har været fjerne markeringen af ​​Teheran, er
ud af rejsen
Irans beslutning om at gå videre med sit atomprogram har vundet fire runder af Sikkerhedsrådets sanktioner, FN og vestlige magter, med deraf følgende kvælende af økonomien. Kun i det sidste år har den valuta, materiale, akkumuleret et fald på 66% og har mistet 12% af sin værdi over for dollaren. Den 30 januar ventes udenrigsministrene fra EU vedtager nye sanktioner mod Teheran i løbet af sit afslag på at standse et program, at eksperter med henblik på at få atombomben.

Washington følger nøje den iranske præsidents rejseplan i regionen og pegede til Nicaragua og Ecuador, gennem telefonopkald stier, repressalier til dem, der udsættes for tættere bånd til Iran. "Vi er ved at nå ud til landene i regionen til at forklare, hvad han betyder, at vores nye lovgivning for dem, der forhandler med Central Bank of Iran," fortalte han Efe William Ostick, talsmand for det amerikanske udenrigsministerium i Latinamerika. Ostick henvist til forsvarsudgifterne lovforslag vedtaget af Barack Obama i december sidste år 31, for første gang indfører sanktioner mod ethvert udenlandsk institution til at handle om Central Bank of Iran. For Victoria Nuland, udenrigsministeriets talsmand Ahmadinejads rejse er et desperat træk: "Som regime føler et stigende pres, er desperat for venner."

Venezuela er et klart eksempel på de sanktioner, de kan true USA: i 2006, og indtil nu, var Venezuelas regering decertified "for ikke at samarbejde fuldt ud med antiterrorism indsats," og i maj 2011, indførte Washington sanktioner mod staten Petroleos de Venezuela (PDVSA), der forhindrer det i at etablere kontrakter eller få midler fra den amerikanske regering for at sælge benzin til Iran komponenter. Og på søndag den amerikanske ambassade i Caracas bekræftede udvisningen af ​​den venezuelanske konsul i Miami, Livia Acosta, udpeget til at arbejde mellem 2006 og 2008 i en påstået iransk plan om at køre en computer angreb mod amerikanske atomkraftværker i Cuba ville også have hjulpet.

USA har udvist den venezuelanske konsul i Miami, Livia Acosta, anklaget for at samarbejde med en iransk plan om at køre en computer angreb mod amerikanske atomkraftværker
Disse advarsler er nødt til Caracas og Havana er ligeglad. Hugo Chavez ventes at Ahmadinejad med åbne arme siden september 2011, da han blev suspenderet en iransk præsidents besøg i Caracas på grund af kræft opdages Chavez. Siden 2006, vil Venezuela og Iran slutte omkring 300 aftaler om energisamarbejde og petrokemiske industri, handel, industri, bank-, uddannelse, turisme, telekommunikation, teknologioverførsel og udvikling af bioteknologi, nanoteknologi og rumtjenester. Men dagsordenen for det nye møde på mandag, er ikke blevet afsløret. Og mere end forretning, har Chavez sagt, at Ahmadinejad er for ham "en bror, som gør modstand som et bjerg til aggressioner af imperialisme og kolonialisme."

No comments :