Friday, May 25, 2012

FN gratulerte Republikken Argentina


FN gratulerte den argentinske staten for rettsstaten gir rett valg av kjønnsidentitet, en pioner i regionen og søker å "sikre likeverd, respekt og verdighet av transkjønnede personer."


Gratulerer til den argentinske staten ble gjort gjennom regionkontor for Sør-Amerika FNs høykommissær for menneskerettigheter (OHCHR).

"Argentina har tatt et viktig skritt for å sikre likeverd, respekt og verdighet av trans folk," sa Amerigo Incalcaterra, regional representant for Sør-Amerika av OHCHR.

Den offisielle understreket at "loven av kjønnsidentitet er en pioner i regionen og inkorporerer internasjonale menneskerettighetsstandarder i form av tilgjengelighet, konfidensialitet og universalitet."

Alex Freyre, en av de arrangører av kjønnsidentitet og medlem sammen med Jose Maria Di Bello første homofile ekteskap i Latin-Amerika, fortalte Telam at "FN er gratulerte et land som lå foran, er han ikke villig til å vente at kjønnsidentitet er politikken til alle stater. "

"Argentina gjør et poeng at andre land ikke har sett, og FN anerkjenner banebrytende," sa han.

FN leder sa at "fjernet homofili fra listen over sykdommer i 1990 og endret paradigmet vi vet ikke om den gangen vi helbrede eller om vi var aldri syke, (men) fortsatt holder på listen over psykiske lidelser til kjønn dysphoria. "

I denne forstand, Freyre reinvidicó at Argentina gikk foran for å gjenkjenne selvopplevd identiteten til personene, "stå av seg selv på listen over de beste landene i verden i menneskerettighetene."

Alex understreket at nå, for eksempel "Valeria Ramirez vil kunne endre navnet på de registrerte data, eller i deres daglige liv eller reconocimentos av samfunnet, men det vil være et vitne i hans eget navn som saksøker i Vel Banfield årsak. "

"The reparasjon Valeria spurt argentinske regjeringen begynner fordi staten kommer til å anerkjenne deres identitet for å kunne klage: dette er vårt bidrag til et land i stand til å straffeforfølge forbrytelser og bringe folk transvestitter, den siste av sistnevnte, fordi statene ikke vil anerkjenne identitet, "sa han.

"Hun torturerte henne for å ville bli kalt Valerie og Oscar, og under hans andre kidnapping var en fødsel i fangenskap, så det kan være klageren er den forverringen av anerkjennelse for kollektiv identitet," grublet.

Alex sa, "er den beste loven, og den første i verden som han gjenkjenner alle de riktige personene til å ønske å starte en familie."

Loven vedtatt av kongressen, og undertegnet i loven i går nasjonen definerer kjønnsidentitet i henhold til internasjonale standarder som er fastsatt i Yogyakarta prinsipper for gjennomføringen av internasjonale menneskerettighetsspørsmål av seksuell orientering og kjønnsidentitet.

I denne forstand betyr "den indre og individuell opplevelse av kjønn som hver person føler, som kanskje eller kanskje ikke samsvarer med sex tildelt ved fødselen."

Det gir også at enhver person kan søke om "retting av register over sex og endring av navn og bilde ikke faller sammen med selvopplevd kjønnsidentitet."

Reinvidicó Incalcaterra også inkludert i den obligatoriske helseplan av den totale og delvis kirurgi og / eller hormonelle holistiske behandlinger.

Den nye loven gir videre at for å få tilgang til disse fordelene ikke vil være nødvendig å innhente rettslig eller administrativ myndighet, men bare informert samtykke fra personen.

"Vi ønsker velkommen denne nye loven, og håper at Argentina vil skape og styrke mekanismer for å sikre full implementering og effektiv", holdt Incalcaterra.

No comments :