Wednesday, May 23, 2012

Egypt velger selv sin første president i en rarefied atmosfæreRundt 50 millioner egyptere begynte å gå fra dag til i morgen på meningsmålingene i det første demokratiske presidentvalget i landet for å bestemme hvem som skal lykkes Hosni Mubarak, etter at han ble kastet etter et folkelig opprør i februar 2011.

Lange linjer begynte å forme i de tidlige timer ved bordene i Kairo, hvor det vises en stor trygghet operasjon. For valget ble montert 13.000 valglokaler i 27 provinser.

Menn og kvinner stemme separat og på mange steder tilstrømningen av kvinner var høyere enn for menn, ifølge vitner. Statlig fjernsyn sa det forventes å øke valgdeltakelsen i ettermiddag, når offentlige ansatte permisjon fra jobben for å stemme.

I alt 14.000 dommere og 53 frivillige organisasjoner er ansvarlig for renhold av et valg som enkelte analytikere og politiske partier anslått skyggen av mistanke, og vil bli fulgt nøye av Vesten og de arabiske landene.

Valgene ble hold deg fast, fordi løpet er vidåpne for formannskapet, som nyere undersøkelser har flere alternativer av de 12 presidentkandidatene, to av dem tilhører den islamske.

Den beste plasseringen er den siste statsminister Mubarak, Ahmed Shafiq, tidligere utenriksminister og tidligere generalsekretær i Den arabiske liga, Amr Moussa og Mohammed Morsi, Det muslimske brorskap. Hvis ingen klarer å kombinere et absolutt flertall av stemmene, vil de to best plasserte møtes i en avrenning i midten av juni.

Den første runden av presidentvalget to-dagers, selv om de første resultatene er ventet før tidligst fredag. De endelige resultatene vil bli annonsert den 29. mai.

Det øverste råd for de væpnede styrkene, som tok makten og etablerte en overgangsregjering etter å styrte Mubarak, oppfordret egyptere til å delta i behandlingen dette sitatet "første skritt" mot demokratisering. Den militære lovet å levere strøm til slutten av juni og trekke seg fra politikken.

Somehow, valget er en form for forlengelse på slående hendelser opplevd av landet de siste 14 måneder, siden utbruddet av revolusjonen som styrtet regimet til Mubarak. Men en seier Shafiq-usannsynlig-kan forsinke prosessen med endring og restaurere det gamle regimet.

For sin historie og demografiske og kulturelle makt, det gigantiske arabiske trendsetter i regionen, og en vellykket demokratisk eksperiment kunne inspirere naboer som fortsatt er under hellen kvelende eneveldet. I del, vil skjebnen til den "arabiske våren" skal spilles under den varme egyptiske sommeren.

En politibil DREPT

En politimann ble skutt og drept utenfor et stemmestyre distriktet Shubra, Kairo, før åpningen av presidentvalget i Egypt. Ifølge sikkerhetskilder ble agenten skutt da han ble kalt utenfor lokalene for en kamp.

I en uttalelse forklarte at politimannen ble skutt timer før manntallet åpningen i midten av en kamp mellom tilhengere av to presidentkandidatene. Innenriksdepartementet benektet at politiet har blitt drept mens overført velgere liste.

No comments :