Friday, December 30, 2011

Falklandsøyene veteran døde i kajakk tur til øyene..

En veteran fra Falklandskrigen, som Argentina spilte med Storbritannia i 1982, døde midt i en reise med å prøve å krysse Patagonia kajakk fra Ushuaia til øyene, melder lokale medier i dag.
Alejandro Carranza, 49, døde druknet da han gjorde utfordringen sammen med Juan Pablo Dacyszyn, som klarte å padle til Staten Island, der den såkalte "fyrtårn ved End of the World", hvor han ble reddet på torsdag.
Begge hadde forlatt dager siden fra byen Ushuaia, Argentina, som ligger ca 800 km fra Falkland Islands under britisk styre og hvis suverenitet hevdes av det søramerikanske landet.
Carranza og Dacyszyn planlagt en stund at turen hadde blitt kalt "The Malvinas verdens ende" og søker å overleve fiskestenger og hermetikk.
Han kunne ikke overleve. Men Carranza falt i sjøen i midten av ugunstige forhold i nærheten av Franklin Bay og ikke overleve, sier Operations Command Sør Naval området.
Den eventyrere hadde etablert kompetanse på disse typer utfordringer og hadde overlegen utstyr som kreves for sikkerhet og kommunikasjon, sier lederen for Coast Guard i Ushuaia, Hector Vera, på radioen.
Under krigen møtte de Argentina og Storbritannia, okkuperer Falklandsøyene i 1833, 255 britiske soldater ble drept og mer enn 650 argentinere.
I tråd med krav på suverenitet som de søramerikanske landet har ledet flere internasjonale fora, landene i Mercosur (Argentina, Brasil, Uruguay og Paraguay) vedtok på toppmøtet holdes i desember i fjor mellom 20 og blokkere tilgangen til sine havner av skip Flag of the Falkland Islands.
Som svar, sa Storbritannias statsminister David Cameron, sist fredag ​​at Storbritannia Argentina ikke vil overgi suverenitet for Falklandsøyene og kritisert avgjørelsen av Mercosur.

No comments :