Saturday, December 31, 2011

Argentina: I år ble dømt til 84 undertrykkende militærdiktaturet

Ifølge Fiscal Enhet for forbrytelser mot menneskeheten, i 2011 gjennomført 21 forsøk hvor 94 sivile ble prøvd og tidligere medlemmer av sikkerhetsstyrkene, hvorav 69 ble dømt for første gang, hadde 15 allerede i andre tilfeller og åtte ble frikjent. Med disse tallene, antall repressors og straff medskyldige eiendom til 269, siden forsøkene startet umistelige menneskerettigheter årsaker.

Av de totalt 269 dømt, har 43 godkjente en endelig dom fra Høyesterett of Justice og behandlet det fortsatt er 843 mennesker, 449 av disse allerede har noen større grunn til trial og andre 141 har noen årsak der påtalemyndigheten ba om høyden rettssaken. Den Fiscal Unit data videre indikerer at 590 av de tiltalte allerede har noen årsak i rettssaken fase eller har skatten krav til retten.

Blant de forsøk som endte var at av ESMA, som for første gang etter tre tiår hadde fordømt noen av de best kjente hovedpersoner av statsterrorisme, som Alfredo Astiz og Jorge "Tigre" Acosta. Den siste var mot den siste presidenten i diktaturet, Reynaldo Bignone, at forbrytelser ved Hospital Posadas ble dømt til 15 års fengsel for ulovlig frihetsberøvelse enn femten arbeidere Posadas Hospital, hvor han drev hemmelige sentrum kjent som Chalet.

No comments :