Wednesday, January 02, 2013

Et brev fra formanden for Argentina Cristina Fernandez de Kirchner til Mr. Cameron


Præsident Cristina Kirchner har sendt et offentligt brev til den britiske premierminister, hvori han kalder for "en ende på kolonialisme." Brevet, der blev sendt med kopi til FN 's generalsekretær, Ban Ki-moon, hævder, at Det Forenede Kongerige overholder FN-resolution 1960, hvori det opfordrede medlemsstaterne til at "nøjes kolonialisme i alle dens former og manifestationer. "

Ifølge rapporter præsidenten, "de argentinske Øer blev udvist af Royal Navy og Storbritannien begyndte en proces med implementering af befolkningen, svarende til den, der anvendes i andre områder under koloniale kontrol."

I brevet, med kopi sendt til FNs generalsekretær Ban Ki-moon, Cristina gjort gældende, at derefter den britiske kolonimagt har været imod at "vende tilbage de områder, Argentina, hvilket forhindrer genopretning af integriteten territorial ".

Husk også, at i 1965 Generalforsamlingen vedtog enstemmigt en resolution til Falklandsøerne betragtes som et tilfælde af kolonialisme og "opfordrede de to lande til at forhandle en løsning på suverænitet tvisten".

Cristina Også understreger i sit brev, at »Malvinas" er en årsag til Latinamerika og ledsaget af "et stort flertal af mennesker og regeringer rundt om i verden, der afviser kolonialisme".

"På vegne af de argentinske folk, vores invitation til at overholde FN-resolutioner gentage," konkluderede formanden hans budskab, som vil blive offentliggjort i morgen i "The Guardian" og andre britiske aviser.

No comments :