Friday, January 11, 2013

Buenos Aires: historia Plaza de MayoExakt här bestämde Juan de Garay att lokalisera stora torget i staden som senare kallades Buenos Aires, och att vid denna tidpunkt hade 144 block och bara 63 invånare. Sedan starten bevittnade Plaza de Mayo händelser i Argentinas historia, en kvalitet inte förlorat med tiden.

Plaza de Mayo
I den andra grunden i Buenos Aires, valde spanska Juan de Garay denna plats till plats Plaza Mayor i staden den heliga Treenigheten och Port of Our Lady of Buenos Aires, som det kallades av de tiempos.Corría 1580 och Buenos Aires petade bara huvudet hade 144 block och bara 63 invånare. Den 11 juni samma år, blev torget mitt i stadslivet, ett möte med grannar där en marknad hölls, hölls processioner, var religiösa högtider firas, praktiseras spel och tjurfäktning.


Och som ett tyst vittne till historia Argentina viktiga fakta om politik och samhälle sedan dess paraderade genom Plaza de Mayo: Det utkämpades mot de engelska inkräktarna, firades av bildandet av den första lokala regeringen och folket Staden svor sin självständighet och konstitutionen. På balkongen i Casa Rosada, samlade Evita på "bar överkropp", som hon kallade arbetare och anhängare av hennes make, tidigare president Juan Domingo Peron. I samma balkong, Madonna representerade i filmen "Evita" i regi av Alan Parker (1996).


På Plaza de Mayo marschen, sedan 1977, mödrar och mormödrar i den försvann i den sista militärdiktaturen (1976-1983), samt veteraner från Falklandskriget (1982) och olika samhällssektorer uttrycka sina klagomål. Den sista folkligt uppror inträffade 2001, då en spontan mobilisering utlöste avgång förre presidenten Fernando de la Rua konstitutionell.

KÄLLA: http://www.viajarhoy.com.ar/

No comments :