Friday, January 11, 2013

Buenos Aires: History of the Plaza de Mayo


Akkurat her, bestemte Juan de Garay å finne hovedtorget i byen som senere ble kjent som Buenos Aires, og at på den tiden hadde 144 blokker og bare 63 innbyggere. Siden begynnelsen, Plaza de Mayo var vitne til hendelser i Argentinas historie, en kvalitet ikke tapt over tid.

Plaza de Mayo
I den andre grunnlaget for Buenos Aires, valgte spansk Juan de Garay dette stedet til nettstedet Plaza Mayor of City of the Holy Trinity og Port of Our Lady of Buenos Aires, som det ble kalt av dem tiempos.Corría 1580 og Buenos Aires bare stakk hodet hadde 144 blokker og bare 63 innbyggere. 11. juni samme år, plassen ble sentrum av byen liv, et møte med naboer der et marked ble holdt, ble holdt prosesjoner, ble religiøse festivaler feiret, praktiserte spill og tyrefekting.


Og som et taust vitne til historien Argentina, fremtredende fakta politikk og samfunn siden da paraderte gjennom Plaza de Mayo: det ble utkjempet mot de engelske inntrengere, ble feiret av dannelsen av den første lokale myndigheter, og folk Byen sverget sin uavhengighet og grunnloven. På balkongen i Casa Rosada, samlet Evita på "skjorteløs", som hun kalte arbeidere og tilhengere av hennes ektemann, tidligere president Juan Domingo Peron. I den samme balkongen, er Madonna representert i filmen "Evita", regissert av Alan Parker (1996).


I Plaza de Mayo mars, siden 1977, mødre og bestemødre av forsvant i den siste militære diktatur (1976-1983), samt veteraner fra Falklandskrigen (1982) og ulike sektorer i samfunnet uttrykke sin misnøye. Den siste folkeoppstand skjedde i 2001, da en spontan mobilisering utløste oppsigelsen til tidligere president Fernando de La Rua konstitusjonelle.

KILDE: http://www.viajarhoy.com.ar/

No comments :