Tuesday, April 03, 2012

Malvinas: Argentina kräver att Cameron inte ta politiskt körsträckaDen argentinska regeringen "fördömde" denna tisdag uttalanden av premiärminister David Cameron, som försäkrade den trettionde årsdagen av Falklandskriget att Argentina gjort "ett stort misstag" och bad honom att inte använda konflikten "till en kortlivad inrikespolitisk vinning. "

Kansler ansåg HéctorTimerman Cameron hävdar konflikten "för att rätta till ett allvarligt fel" och "ihållande glorifiering av kolonialism."

"En djup misstag att parafrasera Cameron sade, var att driva populationen i Argentina på Falklandsöarna 1833, kränka rättigheter premiärminister påstår sig försvara och genomföra under påtvingade avveckling system, en brittisk befolkning. En annan "djupa misstag" är att fortsätta ignorera territoriella integritet ett suveränt land. "

För kanslern "," ett djupt misstag "är kvar bara med kolonialism, bland annat är inget mindre än att bygga välfärd av ett folk på grund av militära och kulturella underkuvande och plundring av naturresurser i andra folk . Det är historien från Storbritannien och miljontals människor över hela världen kan intyga, även i dag, det.

"Vi måste korrigera denna" djupa misstag "och slutar med de sista koloniala enklaver. Mot rop av världens folk att lämna bakom detta gissel är emot bara koloniala militär styrka och spridning av kärnvapen i Storbritannien ", sade han Timerman.

För Argentina, Storbritannien faller "i en djup misstag" med sitt "ihållande beteende ignorerar de många FN resolutioner, och farligt försvaga kroppen och dess mandat att lösa fredligt, konflikter mellan nationer."

Slutligen, som kallas Gobiermno Cameron "att reflektera över dessa principer och överge alla frestelsen att använda detta bara leda Argentina till ett kortlivad inrikespolitiskt vinning."

På måndagen sade Cameron att han var stolt "roll i Förenade kungariket för att korrigera ett allvarligt fel" som begåtts av Argentina, för att starta kriget i 1982.El premiärministern sade också att det var ett "angrepp" mot folket Falklandsöarna. sa till och med att de försökte "stjäla frihet."

No comments :