Tuesday, November 16, 2010

Buenos Aires Historia

Buenos Aires u themelua dy herë:
Të parë në 1536. Don Pedro de Mendoza, një kolonizator spanjolle, e themeluar zgjidhje e parë. Ai me emrin: Qyteti i Shpirtit të Shenjtë dhe Porto Santa María del Buen Ayre. E dyta, dhe e fundit, në 1580. Juan de Garay faqen e quajti Qyteti i Trinidad.
Në shekullin e nëntëmbëdhjetë e portit ishte pika e mbërritjes për migratore të madh të nxitura nga shteti argjentinas të populloj të kombit. emigrantëve spanjisht, italisht, sirian-libanez, polake dhe ruse me kusht Buenos Aires me eklektizëm kulturore që e dallon atë.
Gjatë gjithë shekullit të njëzetë, emigrime të njëpasnjëshme-të brendshëm, Amerikën Latine dhe foto e Mesme-përfundoi i Buenos Aires, si një qytet kozmopolit ku njerëzit jetojnë në kultura të ndryshme dhe feve.

No comments :