Saturday, February 11, 2012

Argentina aksepterte forslaget til FN-mekling ved Malvinas

Utenriksminister Hector Timerman, sa lørdag at Argentina "aksepterer tilbudet om mekling av presidenten i FNs generalforsamling (FN), Nassir Abdulaziz Al-Nasser, å søke en fredelig løsning gjennom dialog," tvisten med Storbritannia om suverenitet over Falklandsøyene.

Etter møtet gjennomføres på fredag ​​av de to tjenestemenn i FNs hovedkvarter i New York, Nassir Abdulaziz Al-Nasser, "lovet hans vilje til å koordinere mellom partene som nødvendig" og gjentok "seg rede til å støtte arbeidet med å løse eventuelle tvist mellom Argentina og Storbritannia ", innspilt av hans talsmann i en uttalelse.

I den forstand, Al-Nasser "uttrykte sitt håp om at regjeringene i Argentina og Storbritannia for å løse eventuelle tvister fredelig gjennom mekling og dialog og i samsvar med folkeretten."

Imens Timerman sa at Argentina "aksepterer tilbudet om mekling,« president generalforsamlingen for å "søke en fredelig løsning gjennom dialog" i tvisten mellom de to landene over suverenitet av øyene.

Den offisielle respons på initiativ fra FN representant, vil bli sendt skriftlig på mandag, sa kansler.

På samme dag som møtet fant sted mellom Timerman og Al-Nasser, klaget den argentinske utenriksministeren til de internasjonale armene økte med Storbritannia i Sør-Atlanteren.

For sin del, innrømmet den britiske regjeringen tilstedeværelsen av kjernefysiske våpen. Den britiske FN-ambassadøren, Lyall Grant, også advart til Argentina dersom den har til hensikt å "bruke" årsdagen for den 2 april for et militært eventyr.

No comments :