Thursday, July 24, 2014

Israelske granater traff FN ly i Gaza - drepte 30 mennesker og skadet 100

Al Jazeera har informert i dag at Gaza helsedepartementet har sagt at bombardement drept minst 15 mennesker og såret 200 i en skole FN-løp i Beit Hanoun.

Minst 15 mennesker er rapportert drept og 150 skadet i bombingen av en FN-skole i nordlige Gaza brukt til å le sivile fra voldsomme sammenstøt i gatene utenfor.


Al Jazeeras korrespondent Nicole Johnston, rapportering fra Gaza, sa den skolen i Beit Hanoun kom under ild på torsdag.

Den Gaza helsedepartementet til nyhetsbyrået Reuters at israelske brannen hadde drept minst 15, og 150 skadde.

En israelsk militær kilde men fortalte Al Jazeera at palestinske rakettangrep hadde blitt oppdaget i området, og at det kan ha kommet til kort og traff ly.

Al Jazeeras korrespondent Stefanie Dekker sa at hun var ute av stand til å komme til skolen etter angrepet på grunn av kraftig israelsk beskytning. Ingen hun hadde snakket med i Gaza mente dødsfallene ble forårsaket av en palestinsk rakett.

I et intervju med Al Jazeera, Chris Gunness, talsmann for UNRWA, FNs humanitære organisasjon i Gaza, sa at hans organisasjon hadde vært i kontakt med israelske styrker som kjemper stengt i på ly.

"Vi ga israelerne presise GPS-koordinatene til Beit Hanoun ly. Vi prøvde å koordinere et vindu [for evakuering] og som aldri ble gitt," sa han.

Han sa han kunne verken bekrefte eller avkrefte at Hamas krigere var i nærheten av bygningen, men sa at Israel og Hamas "må respektere ukrenkelighet FNs lokaler, og humanitær lov".
Han kalte angrepet «tragisk og forferdelig".

Robert Turner, direktør for UNRWA fortalte Al Jazeera var det ingen advarsel fra israelerne før skjellene landet.

"Dette er en utpekt krisesenter. Plasseringen ble formidlet til israelerne," sa han. "Dette var en installasjon vi ble administrere, som ble overvåket [å sikre] at vår nøytralitet ble opprettholdt."

"Vi kaller alltid på alle parter for å sikre at sivile ikke blir skadet."

Israel har angrepet FN-skoler før, og sa at de ble brukt som trygge havner for de væpnede palestinerne.

FN har også tidligere kritisert de palestinske gruppene til å bruke FN-skoler for å skjule krigere og våpen.

'Ingen jagerfly på skolen'

Et vitne som kom til Kamal Adwan sykehus etter bombardementet fortalte Al Jazeera: "Vi ble sittende i skolen, fordi vi ble fortalt at det er trygt.

"Ved Gud, det var ikke en eneste fighter, ikke et eneste skudd ble avfyrt fra skolen. Hvorfor gjorde de skyter på skolen? Hvorfor? Kan noen forklare det til meg? Hvorfor skulle de skall skolen?"

Torsdagens streik er fjerde gang en FN-anlegget har blitt rammet i de 17 dagene med israelsk bombardement av Gaza.

Minst 788 palestinere er drept og mer enn 4500 skadet i israelske angrep.

To israelske sivile har blitt drept av ild fra Gaza siden offensiven begynte.

Det totale antall israelske soldater drept siden starten av den militære angrep står på 32.. Én soldat har blitt oppført som savnet og antas å være død.

No comments :