Monday, August 15, 2011

Canto popullore të hapur Tango Festival Botërore dhe Buenos Aires 2011

Buenos Aires, Argjentinë, koncerte, valle dhe aftësitë e përbëjnë partia e madhe e muzikës urbane e Buenos Aires në edicionin 2011 të World Tango Buenos Aires Festival dhe se që nga nesër deri më 30 gusht për t'u bërë kryeqyteti i Argjentinës në 2x4 Mekë.

Festivali do të fillojë të martën me një hapje të popullarizuar milonga Nieves Maria starring dhe Los Reyes del Tango në Qendrën e ekspozitave të Buenos Aires lagjen e Recoleta, të cilat gjithashtu do të ketë të Astor Piazzolla tangos dhe Horacio Ferrer të kryera nga Amelita Baltar.

Festivali dhe World Tango Dance e Buenos Aires ka shumë aktivitete, tregon dhe ekspozita mbulon disiplinave të ndryshme në lidhje me muzikën urbane në zyrat e saj të ndryshme përhap në të gjithë kryeqytetin.

"Tango është pjesë e identitetit të Buenos Aires dhe në këto katër vjet ishte thelbësore për të gjithë mbështetjen dhe inkurajimin që ne kemi dhënë një strategji bashku me të gjithë komunitetin tango. Deklaratën e trashëgimisë kulturore të UNESCO-s tango njerëzimit është një krenari për ne dhe gjithashtu artikulon milongueros trashëgiminë tonë dhe është një projektim në të ardhmen ", tha ministri i Kulturës së Buenos Aires, Hernan Lombardi.

Ekran i përhershëm i Tango Buenos Aires 2011 do të jetë i dedikuar për Carlos Gardel, ekspozita më e rëndësishme mbajtur ndonjëherë rreth figurës së "mykotik Creole" me më shumë se 500 objekte mes pasuria, fotografitë, të dhënat dhe dokumentet e këngëtarit.

Nuk do të bëhen edhe milongas, klasa valle, ligjërata dhe ekspozita të filmave. Të sigurohen në vende të tjera dhe koncerteve do të mbahet më Dance Botërore.

Ndër figurat kryesore pjesëmarrëse në festivalin e këtij viti nxjerr në pah Leopoldo Federico, Horacio Salgán Orkestra, Ruben Rada, Nestor Marconi, Pane Julio, Gabriel Misse, Esteban Morgado, Jairo, Pablo Agri, Viceversa, Juan Carlos copes, Ultratango, "Pipi" Piazzolla, El Arranque, Raul Lavie, Horacio Ferrer, Alberto Podesta, María Grana, Atilio Stampone dhe Ana Maria Stekelman, ndër të tjera.

Më shumë se 400 çifte të Argjentinës dhe shumë vende të tjera do të garojnë në të dy titujt botëror në kategoritë e Tango Tango Salon dhe Faza.

Festivali Dance Botërore dhe arriti të instalojë dhe gusht si muaji i Tango në Buenos Aires për katër vjet, duke bashkuar dy ngjarjet dhe shpërndajnë punën e tyre në pika kyçe për të tërhequr turistë nga jashtë 2x4 entuziastë. 2010 Edicioni i ishte në gjendje të mbledhë më shumë se 350 000 njerëz.

Burimi: Tribuna de San Luis

No comments :