Monday, August 15, 2011

Cant popular obrirà el Festival i Mundial de Tango Buenos Aires 2011

Buenos Aires, Argentina-Concerts, dansa i competències integraran la gran festa de la música ciutadana porteña en l'edició 2011 del Festival i Mundial de Tango de Buenos Aires que a partir de demà i fins el 30 d'agost convertirà a la capital argentina en la meca del 2x4.

El festival començarà aquest dimarts amb una gran milonga popular d'obertura protagonitzada per María Nieves i Els Reis del Tango al Centre d'Exposicions del barri porteño de Recoleta, que comptarà a més amb els tangos d'Astor Piazzolla i Horaci Ferrer interpretats per Amelita Baltar.

El programa del Festival i Mundial de Ball de Tango de Buenos Aires conté nombroses activitats, espectacles i exposicions que abasten diverses disciplines vinculades a la música ciutadana en les seves diverses seus distribuïdes al llarg de la capital.

"El tango és part de la identitat porteña i en aquests quatre anys va ser essencial per tot el suport i l'estímul que li hem donat en una estratègia en conjunt amb tota la comunitat tanguera. La declaració per part de la UNESCO del tango patrimoni cultural de la humanitat és un orgull per a nosaltres i més articula el patrimoni amb els nostres milonguero i és una projecció cap al futur ", va destacar el ministre de Cultura porteño, Hernán Lombardi.

La mostra permanent de Tango Buenos Aires 2011 estarà dedicada a Carlos Gardel, amb la més important exhibició mai realitzada al voltant de la figura del "Zorzal criollo" amb més de 500 objectes entre pertinences, fotografies, discos i documents del cantant.

Allà es realitzaran també milongues, classes de ball, conferències i exhibicions de films. En altres seus es brindaran concerts i es disputarà el Mundial de Ball.

Entre les principals figures que participaran en aquesta edició del festival es destaquen Leopoldo Federico, l'Orquestra d'Horaci Salgán, Rubén Rada, Néstor Marconi, Juliol Pane, Gabriel Missé, Esteban Morgado, Jairo, Pau Agricultura, Viceversa, Juan Carlos Copes, Ultratango, "Pipi" Piazzolla, El Arrencada, Raúl Lavi, Horacio Ferrer, Alberto Podestá, Maria Graña, Atilio Stampone i Ana María Stekelman, entre d'altres.

Més de 400 parelles d'Argentina i nombrosos altres països competiran en tant pels títols mundials en les categories Tango Saló i Tango Escenari.

El Festival i Mundial de Ball va aconseguir instal lar a agost com el mes del tango a Buenos Aires des de fa quatre anys, en reunir tots dos esdeveniments i difondre la seva realització en els principals punts de l'exterior per atraure turistes amants del 2x4. L'edició 2010 va aconseguir convocar més de 350 mil persones.

Font: Tribuna de Sant Lluís

No comments :