Thursday, November 03, 2011

Buenos Aires Jazz begint 2011 met het Kenny Werner Trio

Theaters, clubs, culturele centra en openbare ruimten gevuld met jazz. Vanaf vandaag om 20.30 uur, in het Teatro Coliseo, start de metronoom en het tellen van de beats voor het trio van pianist Kenny Werner laat de eerste strofe van de vierde editie van het Buenos Aires International Jazz Festival.

"De meeste jazz is vandaag een foto, 'zei hij eens Werner. De professor, oorspronkelijk afkomstig uit Long Island, anti-egomaniac, klaagt over 'excessieve revisionisme, "dat gericht is op" psychedelische "en" mystiek "in hun concerten, en jazz met de klap nog, toen hij de koele vinyl gehoord mijlen Davis, In een stille manier, komt naar Buenos Aires om te proberen zijn theorie van perfecte trio, zoiets als een combo van de perfecte balans tussen Bill Evans en Art Tatum, begeleid door de bassist en drummer Johannes Weidenmueller Ari Hoenig.

Met klinische unpluggeds cycli, buiten, de klassieke Jazzología, films over gender, een permanente foto-expositie (Recoleta), de inzet van kruisingen tussen lokale en internationale musici en de parel van de nacht gesloten jamsessies, zal de Stad worden opgevangen door de swing, improvisatie en de entelechie van de 12 tonen tot de volgende zondag.

Met internationale bezoeken van de wil van de Deense percussionist Marilyn Mazur, bassist Arild Andersen Noors, Italiaans trompettist Paolo Fresu, Frans-Vietnamese gitarist Nguyen Le, de Amerikaanse trompettist Charles Tolliver en pianist Baptiste Trotignon Frans. Al de hand om de oneven en even oversteken van een lijn, tegen een betaalbare prijs.

De thuisploeg gaat door Jodos Ernesto, Juan Cruz de Urquiza, Paula Shocrón Francisco Lo Vuolo, Ricardo Cavalli, Mariano Loiacono, Guadalupe Raventós, Jorge Navarro & Gustavo Bergalli, Rodrigo Dominguez, Roxana Amed, Guillermo Klein, Hernán Merlo, Immigranten Big Band luis D'Agostino, Manuel Ochoa, Marcelo Del Paggi, Soledad Liebeskind, aan de Vergadering Real Book Argentinië.

BELANGRIJKE INFORMATIE
Kaarten La Casa de la Cultura (Av. de Mayo 575) en CDW Theater 25 mei (Av. Triumvirate 4444), voor 11 tot 19 uur, en het Hard Rock Cafe de Recoleta (Av. Libertador en Av Pueyrredon) 10 tot 20 h. Ook op het internet (zie hieronder).

LINKS
http://kennywerner.com/
http://buenosairesjazz.gob.ar

No comments :