Monday, September 12, 2011

Kerncentrale ontploft en Frankrijk paniek

De Franse nucleaire Safety Authority op maandag ontkend dat er sprake is van een straling lek is als een gevolg van de ontploffing van een oven in het Marcoule nucleaire complex in het zuidoosten van Frankrijk, die ten minste een dode en vier gewonden veroorzaakt.

"Er waren problemen buiten de inrichting," zei dit in een verklaring kort voor het ministerie van Milieu, die verantwoordelijk zijn voor nucleaire, bevestigde dat "er geen impact op de buitenkant 'van de explosie.

De NSA heeft bevestigd dat een persoon werd gedood en vier gewond, een ernstig, in de explosie maandag in de nucleaire faciliteit Centraco (Centrum voor behandeling en verpakkingsafval een zwakke activiteit, de afkorting in het Frans).

"Volgens de eerste rapporten is de ontploffing van een oven gebruikt om metaal radioactief afval van de lage en zeer lage activiteit smelten", aldus een verklaring van de ASN.

Het bedrijf dat de installatie werkt, "zijn noodplan gelanceerd in overeenstemming met interne procedures" voor deze gevallen, de ASN zei.

Wij weten hoe vaak liggen en informatie achterhouden van de nucleaire industrie, dus we zullen zien in een paar dagen.

No comments :