Tuesday, March 27, 2012

Sex Nobelpristagare kampanj för Malvinas (Falklandsöarna)


Storbritannien begärt att behandlar FN: s resolutioner och ett återupptagande av förhandlingarna. Detaljerna i initiativet.

Sex Nobels fredspris lanserade en internationell kampanj för att be Storbritannien för att delta i FN: s resolutioner och därmed kan återupptas förhandlingarna om suveränitet Falklandsöarna, bland spänning med Argentina under denna fråga och i linje med den ståndpunkt som intagits av den nationella regeringen att lösa konflikten.

Adolfo Perez Esquivel och Rigoberta Menchú del av den grupp som driver kampanjen riktar sig till premiärminister David Cameron. Dessutom ingår Mairead Corrigan Maguire (Nordirland), Desmond Tutu (Sydafrika), Jody Williams (USA) och Shirin Ebadi (Iran).

Kampanjen stöds av internationella, regionala, multilaterala och internationella fora, såsom Organization of American States (OAS), Mercosur, Sydamerikanskt Nations Union (Unasur och gemenskapen Latinamerika och Karibien (ECLAC).

Initiativet lanserades av en presskonferens där han betonade "rättvis och fredlig lösning genom diplomati" som syftar till att nå Argentina, som vid upprepade tillfällen sade president Cristina Fernandez de Kirchner.

Ordningen som leds av de sex Nobelpris är uppfyllda kräver att "de upprepade resolutionerna från FN: s generalförsamling och dess särskilda utskott att sammankalla att återuppta förhandlingarna för att finna en fredlig lösning på suveränitet tvisten om Falklandsöarna , Sydgeorgien och Sydsandwichöarna. "

Förespråkare av kampanj åtog sig att klargöra att "det är ett initiativ mot den brittiska regeringen" men är "dialog" och syftar till att "bryta ner murar intolerans."

Nobelprisen var övertygade om att "om Storbritannien har legitima skäl, bör dialogen med Argentina."

No comments :